2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

GRAŽIAUSI EUROPOS PAPLŪDIMIAI

Jei į svečias šalis vykstate ne tik dėl išlikusio ar sukurto paveldo, bet ir tam, kad pagulėtumėte paplūdimyje ir pasilepintumėte saulės voniomis, tai tada jums tikrai bus pravartu žinoti, kurie paplūdimiai Europoje pripažįstami švariausi, gražiausi ir įspūdingiausi. Šį sąrašą pateikia tripadvisor.co.uk .




10. Šv. Pauliaus paplūdimys (St Pauls Bay) Lindos, Rodo sala, Graikija
Paplūdimys įsikūręs rytiniame salos krante ir yra nuo Rodo miesto nutolęs apie 50 km. Šis paplūdimys yra dažnai turistų lankoma vieta. Geriausias laikas vykti - gegužės-spalio mėn.


9. Portminsterio paplūdimys (Porthminster Beach) St Ives, Cornwall, Didžioji Britanija
Šis smėlio paplūdimys yra nedidelis, kuris driekiasi maždaug puse mylios, tai yra maždaug 0,8 km. Dėl pakankamai šiltų vasarų (kaip ir priklauso Didžiajai Britanijai ) šalia paplūdimio atsidaro turistų kurortas. Geriausias laikas apsilankyti - liepos-rugsėjo mėn.





8. La Pelosa paplūdimys (La Pelosa Beach) Stintino, Sardinija, Italija
Ko bepaklaustumėte, visi jums šį paplūdimį apibūdintu vienu žodžiu - nuostabu! Šis smėlio kurortas tiesiog masiškai vilioja turistus. Geriausias laikas atostogauti - gegužės-spalio mėn.

7. Iztuzu paplūdimys (Iztuzu beach) Dalyan, Turkija
Skaidrus vanduo, auksinis smėlis, saulė ir daug laisvės. Paplūdimį iš vienos pusės skalauja Viduržemio jūra, o iš kitos Dilyan upė. Tai yra viena pagrindinių  vėžlių veisimosi vietų Viduržemio jūroje, todėl paplūdimys dar žmonių yra vadinamas "Vėžlių paplūdimys (Turtle Beach)". Geriausias laikas poilsiauti - balandžio-spalio mėn.






6. Elafonissi paplūdimys (Elafonissi Beach) Elafonisis, Kreta, Graikija
Paplūdimys užburia savo turkio spalvos jūra ir rausvu smėliu. Tai labiausiai nutolęs pietvakarių Kretos salos taškas Viduržemio jūroje, kuris pasižymi dideliu ir smarkiu vėju. Geriausias laikas ilsėtis - gegužės-spalio mėn.

5. Woolacombo paplūdimys (Woolacombe Beach) Woolacombe, Didžioji Britanija
Įspūdingas Woolacombo paplūdimys gražiausias saulėlydžio metu. Smėlėtas ir Atlanto vėju alsuojantis paplūdimys tęsiasi 4,8 km. Geriausias laikas ten nuvykti - liepos-rugsėjo mėn.





4. De ses IIIetes paplūdimys (Playa de ses Illetes) Formentera, Belearic Islands, Ispanija
Kristalinės spalvos vanduo supą paplūdimį iš abiejų pusių, tai daro šią vietą išskirtinę. Tai mažiausia ir labiausiai į pietus nutolusi Ispanijos sala. Sala turistus labiausiai ir vilioja savo paplūdimiu. Apsilankyti šiame paplūdimyje galima ištisus metus.

3. Rosilio įlanka (Rhossili Bay) Swansea, Velsas, Didžioji Britanija
Nuostabūs gamtos vaizdai ir švari, skaidri jūra. Ši įlanka -  nacionalinis paveldas, dažnai turistų lankoma vieta. Paplūdimys tęsiasi 5 km. Geriausias laikas ten nuvykti - liepos-rugsėjo mėn.






2. Katedrų paplūdimys (Playa de las Catedrales; Beach of the Cathedrals) Rabadeo, Ispanija
Paplūdimys unikalus ir stulbinantis, tačiau Atlanto vaizdas atsiveriantis nuo uolų, tiesiog užgniaužią kvapą. Visą paplūdimį puošia milžiniškos uolos, kurios savo dydžiu primena katedras, tai natūralūs gamtos paminklai. Geriausias laikas ten nuvykti - liepos-rugpjūčio mėn.

1. Triušių paplūdimys (Rabbit beach) Sicilija, Italija
Baltas smėlis ir kristalo skaidrumo jūra, niekaip neleidžia palikti šios vietos įsikūrusios Lampedusa saloje, Sicilijos provincijoje. Sala yra tik 113 km nutolusi nuo Tuniso, todėl klimatu ten niekas nesiskundžia, oro temperatūra pakyla iki ir dažnai net virš 30°C. Paplūdimys taip pat puikuojasi pirmose pasaulio geriausių paplūdimių gretose. Geriausias laikas ten nuvykti - gegužės-rugsėjo mėn.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą