2013 m. gegužės 14 d., antradienis

KĄ REIŠKIA RO, BB, FB, AI, UAI ..?

Turbūt ne vienam teko sukti galvą, kai užsisakinėjant viešbutį šalia maitinimo nurodytos raidės, kurios nėra labai informatyvios. Kad daugiau nekiltų jokių nesklandumų pateikiame jums visą išsamų sąrašą su paaiškinimais.

RO (room only) - be maitinimo

BB (bed and breakfast) - tik pusryčiai su gėrimais (kava, arbata, vanduo, sultys); švediškas stalas

HB (half board) - pusryčiai ir vakarienė. Pusryčiu metu gėrimai (kava, arbata, vanduo, sultys) nemokami, vakarienės metu jau už papildomą mokestį; švediškas stalas

HB+ (half board plus) - pusryčiai, priešpiečiai, vakarienė, vėlyva vakarienė. Pusryčiai su gėrimais. Priešpiečiai lengvas užkandis, kava, arbata. Vakarienė su ribotu alkoholio ir gaiviųjų gėrimų pasirinkimu. Vėlyva vakarienė, tai lengvas patiekalas, gali būti kokia sriuba ar kažkas panašaus. Švediškas stalas.

FB (full board) - pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Pietų ir vakarienės metu visi gėrimai už papildomą mokestį. Švediškas stalas.

FB+ (full board plus); EXTFB (extended full board) - pusryčiai, pietūs, vakarienė su nemokamais gėrimais; švediškas stalas.

AI (all inclusive) - viskas įskaičiuota; pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai, vakarienė. Alkoholiniai (vietinės gamybos) ir gaivieji gėrimai nemokami. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai ir šviežiai spaustos sultys gali būti už papildomą mokestį. Švediškas stalas.

UIA (ultra all inclusive); SAI (superior all inclusive); EXTAI (extended all inclusive); ELGAI (elegance all inclusive); VIPAI (vip all inclusive) - viskas įskaičiuota su importiniais alkoholio gėrimais. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai ir šviežiai spaustos sultys gali kainuoti papildomai.

HCAI (high class all inclusive); DAI (deluxe all incluive) - viskas nemokamai, išskyrus parduotuves, kirpyklą, gydytojo paslaugas, telefoną ir kai kurias vandens sporto rūšis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą